web-design

Какво трябва да знаем при поръчка на сайт?

Днес повечето хора със собствен бизнес (малък, среден, голям) се ориентират в онлайн развитието му. Така те разширяват обсега до достигане на хората (интернет пространството).

1.Подготовка.

При поръчка на  уеб сайт е много важно, преди това да сме подготвили какво точно искаме да има в него. Имайте предвид, че всяко допълнително нещо (дизайн на нова страница, програмиране на нова функционалност и т.н.) се заплаща допълнително. Затова трябва добре да оформите Вашите изисквания в началото, за да не се наложи да плащате допълнително.

2.ИТ фирмата

Преди да се спрете на конкретна фирма, препоръчително е да се направи проучване:

– Как фирмата изпълнител се е справила с други сайтове. Дали все още са активни и ако да, как зареждат, какъв е дизайна им, има ли грешки по страниците ?

– Как е портфолио сайта – има ли грешки, как са изградени страниците, има ли нужната информация, която Ви интересува ?

– Направете си консултация, задайте всички въпроси, ако имате неясни неща – питайте !

3.Материали

Хубаво е да сте подготвили материалите за сайта Ви. Това включва снимки, описание на даден продукт/бизнес/работа или друго, лого (ако нямате е хубаво да си поръчате, за да може бранда Ви да се отличава) и всички други неща, които бихте желали да са включат в платформата.

4.Хостинг и домейн.

Ако не сте избрали към коя компания да е хостинг плана и домейна Ви, е хубаво да се посъветвате с фирмата изпълнител, за да Ви насочи към добра компания.

5.Уеб дизайн.

Важно е сайта Ви да е с адаптивен уеб дизайн (responsive). Така потребителя ще може да достъпе през различни електронни устройства (телефони, таблети, екрани и др.)

6.Оптимизацията му.

Трябва да помислите и за оптимизиран сайт. Това Ви гарантира намирането на повече хора, който се интересуват от Вашата дейност, както и изкачването на предни позиции в онлайн търсачките. Трябва да имате напредвид, че SEO оптимизацията се прави бавно и резултатите са видими след няколко седмици.

7.Социални мрежи.

Социалните мрежи. Това също е едно добро решение, когато започвате да се развивате в интернет. Вече повечето хора с пускането на телефон, таблет, компютър, отварят първо социалните си профили (Facebook, Google, Twitter, Instagram). Добре ще е, да си направите профил. Така достигате до още повече потенциални клиенти.

8.Поддръжката.

Поддръжката на сайта и на социалните мрежи съще е важно, за да потръгне бизнеса Ви. Препоръчително е сайта да не седи с една и съща информация от създаването му, а постоянно да „захранвате“ потребителя с нови неща (статии, любопитно, новини и т.н.) Така той ще се върне отново в сайта, след като знае, че информацията не е една и съща.

Свързани публикации

Eveda Design - Уеб Дизайн и SEO Оптимизация
Предпочитания за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на вашето изживяване на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.