10 стъпки за успешен онлайн магазин от Eveda Design Пловдив

Един добре изграден онлайн магазин

1. Защо е нужно да имаме онлайн магазин през 2018г.?

Електронна търговия, онлайн магазин или интернет магазин, може да се опише като бизнес уеб сайт, който генерира приходи онлайн, директно през интернет. Чрез онлайн магазина, Вие ще имате рабоно време 24/7 и ще може да достигнете онлайн до хора из целия свят.

2. Избиране на подходяща система.

В момента на пазара има много CMS (система за управление на съдържанието),  от които може да си изберете за Вашия онлайн магазин. Ако нямате познания, може да се допитате до фирмата, която ще Ви изгради уеб системата. Някои фирми предлагат и техен CMS, който също може да бъде подходящ за магазин.

3. Дизайн.

Гледайте да изберете подходящ дизайн за онлайн магазина. Недейте да избирате много наситени цветове. Недейте натрупва началната страница с много информация, относно Вашия бизнес/продукт/марка и т.н. Пригответе си съдържанието за всяка една страница. Гледайте да покажете на потребителя продуктите Ви, още с влизането в онлайн магазина.

4. Информация.

Наредете си предварително как бихте искали да предоставите информацията за продукта/бизнеса/марката. Недейте да вкарвате прекалено много текст на една страница. Гледайте да слагате по-малко текст с картинка или текст + интересен елемент. Напишете точно и ясно, какво предлагате на пазара, как може да бъде полезно, кои са му предимствата и т.н.

5. Продукт, категория, филтър.

След като имате онлайн магазин, Вие трябва да го „напълните“ с продукти. Гледайте продуктите да са с подходящо заглавие и описание. Недейте описва продукта си с едно изречение. Добавете колкото може по-голяма информация за него. Ако сте магазин за електротехника, напишете всички характеристики на продукта. Ако сте магазин за дрехи, опишете размерите, състава, дайте възможност на потребителя да види таблица с размери. Изградете ясни категории за продуктите Ви. Ако се налага вкарайте и подкатегории. Добавете филтри (цвят, размер, състояние, цена, вид …). Нека потребителя да има възможност да си избира точно конкретни неща по категориите Ви и точно неща по-филтрите Ви. Така ще го насочите възможно най-добре.

6. Снимка.

Направете хубави снимки. Може да наемете професионален фотограф за тази цел. Недейте пуска над 5-6 кадъра. Направете различни снимки на продукта. Ако сте магазин за облекло, може да използвате модел. Гледайте снимките да са със съобразени размери, навсякъде из сайта Ви (начална страница, страница с всички продукти, детайлна страница на артикула/продукта).

7. YouTube.

Може да си създадете акаунт в youtube, ако имате модел на онлайн магазин за дрехи. Съще може да покажите и способностите на дадения продукт.

8. SEO.

Имайте впредвид, че за да имате повече клиенти и онлайн магазина Ви да излиза на предни позиции при търсене, Ви е необходима оптимизация. За онлайн продажби е препоръчително да имате seo. Регистрирайте уеб сайта из онлайн каталози, търсачки. Ако имате бюджет, пуснете реклами (Google Adwords, Facebook …).

9. Социални мрежи.

Направете си профили в социалните мрежи, които мислите, че са подходящи за развитието на Вашия магазин. Поканете приятели да харесат страницата Ви, публикувайте по-често статии, свързани с Вашия бизнес, продуктите Ви, любопитни факти… Дръжте потребителя заинтересуван постоянно.

10. Поддръжка.

Ако имате доста продукти в онлайн магазина Ви и всеки ден имате нови и нови , и нямате време да качвате или обновявате, то Ви е необходимо поддръжка. Намерете хора/фирма, които ще се занимават с поддръжката на онлайн системата, ще качват и редактират продукти, ще поддържат оптимизацията, ще редактират съдържанието по страниците ….

Свързани публикации

Eveda Design - Уеб Дизайн и SEO Оптимизация
Предпочитания за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на вашето изживяване на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.