Начинът по които трябва да се създаде един фирмен уеб сайт - Eveda Design

Какво е фирмен сайт и как се оформя?

Всяка фирма вече се старае да навлезе в онлайн пространството. Точно за тази цел се изгражда уеб сайт.

1. Навигация:

– навигацията не трябва да съдържа повече от 7 точки (препоръчителния максимум са седем);

– На първо място идва първоначалната (Начало) страница. Пожелание на клиента може да се сложи слайдер, в който да се показват текст и снимки. Хубаво е текста да е представителен, с по едно изречение. Слайдът да не съдържа повече от 5 снимки. Гледайте първоначалната страница да не е с много информация, за да не карате потребителя да скролва много надолу (имайте впредвид, че при responsive дизайн, на мобилно устройство някои блок елементи ще излизат по един на ред.)

– След това може да е страница – Портфолио/Проекти/Фирмата/Дейност/Цех … взависимост от това, с какво се занимавате. Тук може да опишете Вашата дейност, с какво се занимавате. Ако имате производство, може да изредите продуктите си. Ако имате дейност, да опишете каква е тя. Може да сложите картинки, други уеб базирани елементи, описание, заглавие. Ако имате производство на доста продукти, може да направите детайлна страница за всеки от тях. Замислете се за подходящ уеб дизайн на старниците (цветове, разпределение на отделните елементи)

– Подредбата на уеб страниците зависи от Вас. Да кажем, че е За нас – тук може да поместите информация за Вас (фирмата, цеха Ви, дейността, от кога се занимавате, сертификати, отличия, референции и т.н.). Опишете всичко, което мислите, че ще бъде
полезно.

– Страница Контакт – обикновена уеб страница с адрес, телефони за връзка. Може да „добавите“ служителите си (ако има такива). Препоръчително е да се сложи Google карта с кординати за местоположението Ви.

– Може да се сложи страница Заявка. Това е ако създавате/произвеждате неща и искате онлайн потребителите в сайта Ви да се направят заявка/поръчка онлайн.

2. Допълнения:

– направете си социалните профили: Facebook, Google, Twitter, Instagram ….. . Дайте възможност на потребители да Ви намират не само през онлайн търсачките, но и в социалните мрежи;

– добре е сайта Ви да е с responsive (адаптивен) дизайн;
ако искате да Ви познават и намират повече хора, помислете за SEO оптимизация;
свържете сайта си с социалните профили;

Свързани публикации

Eveda Design - Уеб Дизайн и SEO Оптимизация
Предпочитания за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените вашите предпочитания за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на вашето изживяване на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.